Anderlecht-fans kijken verbaasd op door wat ex-trainer Kompany opeens doet

Anderlecht-fans kijken verbaasd op door wat ex-trainer Kompany opeens doet
Zaterdag 17 september 2022 - 21:00   I   door Redactie

Vincent Kompany wisselde een aantal maanden geleden Anderlecht in voor de Engelse tweedeklasser Burnley FC. Daar is Kompany uitermate sterk aan het nieuwe seizoen begonnen.

Zaterdag wist Burnley nog met 2-1 te winnen van Bristol City, waardoor het momenteel op een vierde plek in het klassement staat. Kompany heeft met Burnley al acht wedstrijden op rij niet meer verloren. Maar vooral de statistieken waarmee Burnley kan uitpakken spreken tot de verbeelding. 

Wedstrijd op wedstrijd heeft de ploeg van Kompany meer dan 60% balbezit. In het begin van het seizoen kende zijn ploeg nog moeilijkheden met het scoren van doelpunten, maar ook die problematiek lijkt nu helemaal van de baan. 

De eerste maanden van Kompany bij Burnley staan toch in schril contrast met wat zijn opvolger bij Anderlecht aan het verwezenlijken is. Het Anderlecht van Felice Mazzu staat momenteel namelijk op een elfde plek in de Pro League en wist al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen. 

Fans 

De fans van Burnley beginnen Kompany stilaan op handen te dragen. De trainer heeft een ware revolutie teweeggebracht bij de Engelse club. Die revolutie kan de fans wel smaken, Kompany laat zijn ploeg namelijk aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen. In Engeland begint stilaan iedereen de term ‘Kompany ball’ te kennen.

Poll: Had jij Kompany graag nog een jaartje langer als T1 van Anderlecht gezien?

TAGS  I  Anderlecht  I  Burnley

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022