Anderlecht gaat af als een gieter in Europa

Donderdag 08 november 2018 - 18:42   I   door Redactie

Anderlecht is na de beker ook in de Europa League uitgeschakeld. Paars-wit verloor met 2-0 bij Fenerbahçe en blijft zo achter met amper 1 op 12.

In de eerste helft was Fenerbahçe al de betere ploeg. De thuisploeg kreeg enkele uitstekende kansen, maar scoorde niet. Onder meer Saelemakers had het bijzonder moeilijk bij RSCA. Pas helemaal aan het einde van de eerste helft konden de bezoekers echt dreigen, maar een vrije trap van Trebel belandde op de bovenkant van de lat.

Na de rust had Anderlecht meer controle, zij het zonder kansen. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Fenerbahçe uit het niets op voorsprong. Een voorzet van Valbuena werd nog lichtjes aangeraakt door Ayew en belandde zo in doel. Amper enkele minuten later flaterde Vranjes en zorgde Frey voor de 2-0. Zakaria Bakkali kreeg nog een tweede gele kaart bij Anderlecht.

Poll: Heb jij RSCA al zo vaak zien verliezen in een seizoen?