'Anderlecht heeft wilde plannen met supertalent Jeremy Doku (16)'

'Anderlecht heeft wilde plannen met supertalent Jeremy Doku (16)'
Zaterdag 10 november 2018 - 12:06   I  

Het draait dit seizoen allesbehalve goed bij RSC Anderlecht. Voorin is voor Hein Vanhaezebrouck gelukkig nog steeds Landry Dimata, die vaak een doelpunt meepikt. Globaal gezien is het evenwel te weinig - ook in het aanvallende compartiment.

Dimata, Santini, Bakkali en dan valt er al een groot gapend gat in de aanvalslinie. Van Mohammed Dauda en Olivier Dhauholou kan je niet verwachten dat ze de paars-witte aanval gaan dragen. Of moet Anderlecht in een seizoen dat het al uit de Europa League én de beker ligt net wél inzetten op de eigen jeugd?

Op Neerpede loopt er met Jeremy Doku immers een supertalent rond. De amper 16-jarige aanvaller, hij kan rechts, links en centraal uit de voeten, kreeg al een profcontract en moet zowat het grootste talent zijn dat er rondloopt in de jeugdwerking van RSCA.

Na Nieuwjaar in de ploeg?

La Dernière Heure meldt dat Anderlecht ook wilde plannen heeft met Doku. Binnen de club oordelen ze dat het nog iets te vroeg is om de jonge spits nu al in de ploeg te droppen, maar tijdens de winterstop mag Doku wel met de A-kern mee op winterstage.

Hein Vanhaezebrouck en Luc Devroe geloven hard in Doku, maar bij Anderlecht overheerst momenteel de angst om het toptalent te lanceren. Het kan niet de bedoeling zijn om zo'n goudklompje te verbranden door hem te vroeg te brengen. Als Doku zich tijdens de oefenstage weet te tonen, krijgt hij mogelijk vanaf januari speelminuten bij het eerste elftal.

Poll: Gaat Doku snel speelkansen krijgen?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024