'Anderlecht moet meer dan halve ploeg missen tegen Racing Genk'

'Anderlecht moet meer dan halve ploeg missen tegen Racing Genk'
Maandag 14 mei 2018 - 12:35   I  

De Anderlecht-fans konden zich niet echt opwarmen aan het spel van hun ploeg gisteren in de Ghelamco Arena. Eigenlijk omvat play-off 1 het hele seizoen voor Anderlecht: bijzonder wisselvallig. Goede prestaties op Club Brugge, maar ontstellend zwak op Gent. Twee keer verliezen tegen Standard, maar wel twee keer winnen tegen de kampioen. Het lijkt onmogelijk om er een lijn in te trekken bij paars-wit.

Er zijn wel wat verzachtende omstandigheden. Zo zijn er de vele afwezigen geweest dit seizoen. Anderlecht heeft genoeg blessureleed meegemaakt voor de komende jaren en toen de transferperiode in januari een regelrechte sisser werd bleef er voor Vanhaezebrouck weinig over. Dat vertelde hij gisteren ook na de wedstrijd.

“Gent miste ook veel basisspelers, maar het kan nog Sylla en Janga inbrengen. Dat is toch nog wat anders. Dat is geen verwijt naar mijn jongeren. Al bij al deden ze het niet slecht en hadden de anciens veel meer moeten brengen, maar bij ons mocht er echt niets gebeuren. Als iedereen fit is, hebben we een team dat complementair is. Dendoncker was soms keizerlijk achterin, Trebel was een aanjager, maar verschuif één puzzelstukje zoals Dendoncker of haal er één weg zoals de geschorste Trebel en die complementariteit valt weg", aldus Vanhaezebrouck volgens Het Nieuwsblad.

Meer van dat tegen Racing Genk

Ook voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Racing Genk wordt het puzzelen voor Hein. Anderlecht mist dan ook meer dan een halve ploeg, om verschillende redenen. Dat weet Het Nieuwsblad. Dendoncker is geschorst voor de laatste wedstrijd. Onyekuru lijkt geen risico te willen nemen met het oog op het WK. Kara kan nog geen 90 minuten. Saief en Markovic zijn dan weer geblesseerd en ook voor Obradovic, Najar en Spajic wordt het afwachten want die drie zijn onzeker. Dat zijn in totaal acht spelers die Vanhaezebrouck niet kan gebruiken.

Poll: Was de kern dit seizoen gewoon niet breed genoeg?

TAGS  I  Anderlecht  I  RC Genk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024