'Anderlecht probeert nieuwe spits los te weken bij Arsenal'

'Anderlecht probeert nieuwe spits los te weken bij Arsenal'
Maandag 14 mei 2018 - 15:22   I  

Anderlecht kon gisteren alweer niet scoren en zo verloor het met 1-0 op het veld van AA Gent. Het gebrek aan scorend vermogen heeft paars-wit veel te vaak in de problemen gebracht dit seizoen en de opdracht voor Devroe en Coucke is dan ook duidelijk: een nieuwe topspits naar het Astridpark halen.

Daarbij vielen al heel wat namen uit het buitenland, maar misschien richten beide heren zich wel op iemand die momenteel het mooie weer maakt in de Belgische competitie. Chuba Akpom kwam STVV afgelopen winter versterken en de jonge spits maakte indruk. Hij wist al 6 keer te scoren in 15 wedstrijden. STVV huurt hem momenteel van Arsenal, maar Akpom sluit een verlengd verblijf in België niet uit. Bovendien zijn er enkele Belgische ploegen geïnteresseerd in hem.

STVV heeft wel interesse getoond in een langer verblijf. Heel veel interesse. Maar dat deden wel meer clubs intussen. Ook een pak Belgische ploegen, trouwens. Dit is best een aantrekkelijke competitie om mezelf beter te maken. Ik had het prima naar mijn zin hier. Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen zal voetballen. Daarvoor moet ik eerst nog eens deftig met mijn familie rond de tafel gaan zitten", aldus Akpom in Het Belang van Limburg.

Goed genoeg voor Anderlecht?

De vraag is natuurlijk of Coucke hem goed genoeg vindt om hem nu al naar het Astridpark te brengen. De 22-jarige spits heeft duidelijk talent, maar moet ook nog stappen zetten. Coucke is op zoek naar een absolute topspits en dat is Akpom voorlopig nog niet. Dat wil echter niet zeggen dat Anderlecht hem zou laten schieten als er zich een gouden kans voordoet, want een jonge speler die daarna met meerwaarde kan worden doorverkocht, daar moeten ze in Neerpede geen twee keer over nadenken.

Poll: Is Akpom goed genoeg voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV  I  Akpom  I  Arsenal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024