'Anderlecht speelt via een omweg toptalent kwijt aan Cercle Brugge'

'Anderlecht speelt via een omweg toptalent kwijt aan Cercle Brugge'
Dinsdag 12 juni 2018 - 08:15   I  

RSC Anderlecht haalde de voorbije weken al heel wat nieuwe spelers binnen, maar paars-wit speelt nu ook een groot talent kwijt. Eliot Matazo (16) ruilt Brussel in voor een avontuur bij de Franse topclub AS Monaco.

Eliot Matazo, kapitein van de U16 bij paars-wit en de Belgische nationale ploeg, trekt de deur op het oefencomplex in Neerpede definitief achter zich dicht. Hij zette zijn krabbel bij Monaco, waar hij over een paar weken zal aansluiten bij de jeugd.

"Het is een onvergetelijke dag voor mij. Ik heb AS Monaco altijd gevolgd en weet dat het een goede opleidingsclub is", zei Matazo op de website van Monaco. "Ik was zo goed als altijd kapitein bij Anderlecht en heb er veel geleerd. Nu wil ik er alles aan doen om zoveel mogelijk progressie te maken bij mijn nieuwe club."

Uitleenbeurt aan Cercle Brugge

Al kan het zijn dat Matazo sneller dan verwacht terug in België staat. Het Nieuwsblad weet namelijk dat Matazo op weg is naar Cercle Brugge, dat nauw samenwerkt met de Monegasken. "Eliot Matazo (16) ruilde Anderlecht voor Monaco, maar wordt mogelijk verhuurd aan Cercle. De spelmaker bezocht Brugge al met zijn vader en makelaar."

 

Poll: Is Matazo nu al klaar voor de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Monaco  I  Matazo  I  Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024