'Anderlecht stuurt beloftevolle Belg weg'

'Anderlecht stuurt beloftevolle Belg weg'
Woensdag 16 mei 2018 - 23:46   I  

Nood breekt wet, en dus moest Hein Vanhaezebrouck dit seizoen iets vroeger dan verwacht een beroep doen op enkele getalenteerde jonkies uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Omdat sterkhouders geblesseerd in de lappenmand lagen, werden enkele tieners voor de leeuwen gegooid. Zo kregen onder meer Francis Amuzu, Albert Sambi Lokonga, Alexis Saelemaekers en ook Nelson Azevedo hun kans in het eerste elftal.

Die laatste werd door Vanhaezebrouck verrassend in de basis gedropt op het veld van KV Mechelen. De 20-jarige Azevedo speelde 45 minuten, maar werd vervolgens vervangen. Nadien zou hij nooit meer een kans krijgen bij de A-kern. De aanvaller verdween even snel uit de ploeg als hij tevoorschijn werd getoverd door de technische staf.

Azevedo, die links, rechts en centraal in het aanvallende compartiment kan spelen, heeft zelfs totaal geen toekomst meer bij Anderlecht. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale. Het contract van de paars-witte belofte loopt aan het einde van dit seizoen af en in Neerpede zijn ze niet van plan om Azevedo een nieuw contract voor te schotelen. Wie weet zien we de youngster volgend seizoen wel terug bij een andere Belgische club.

Poll: Verdient Azevedo een nieuw contract bij Anderlecht?

TAGS  I  Azevedo  I  Anderlecht  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024