"Anthony Vanden Borre was mijn goede voorbeeld"

Woensdag 12 september 2018 - 19:46   I  

Anthony Vanden Borre zit op zijn dertigste zonder club en eigenlijk is hij zelfs al op voetbalpensioen. Toch is het niet uitgesloten dat de gewezen Rode Duivel nog eens een comeback maakt. Ilombé Mboyo heeft zijn boezemvriend nog steeds heel erg hoog zitten.

“Ik heb de laatste jaren echt keihard gewerkt. Ook individueel. Weet je wie mij daarin ook heeft geïnspireerd? Vanden Borre", vertelt Mboyo in een interview met Het Nieuwsblad.

"Anthony zat zonder club, maar zei me in 2013 - we zaten toen dagelijks samen: Ik wil volgend jaar naar het WK in Brazilië. Ik zei: Zot! Hij zat zonder club, hé! Maar hij heeft gewerkt als een gek, zette bij Anderlecht een uitzonderlijk seizoen neer én ging mee naar het WK!"

"Ik wil zo hard lopen als Pelé"

Het ging zelfs zo ver dat Mboyo de rechtsachter als zijn goede voorbeeld beschouwde. "Anthony was voor mij een voorbeeld, hoe je met keihard werken je doel kan bereiken. Zo'n voorbeeld wil ik hier (bij Kortrijk, nvdr.) ook zijn voor de jonge spelers. Zodat ze zeggen: Ik wil zo hard lopen als Pelé!”

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024