Anthuenis merkt op dat Martinez één grote fout maakte bij Rode Duivels

Anthuenis merkt op dat Martinez één grote fout maakte bij Rode Duivels
Zondag 10 juni 2018 - 08:31   I  

Op 18 juni begint het WK in Rusland voor de Rode Duivels. De ploeg van Roberto Martinez neemt het in de eerste poulewedstrijd op tegen Panama. Gewezen bondscoach Aimé Anthuenis gelooft in de kansen van de Belgen, maar ziet ook meteen een groot probleem in de huidige selectie.

“Met Vermaelen en Vertonghen beschikken de Rode Duivels over slechts twee linksvoetige verdedigers, waarvan de eerste dan nog eens twijfelachtig is. Eigenlijk zit je tout court met weinig verdedigers. Op het middenveld is er dan weer een overschot, zowel centraal als op de flank. Het evenwicht in de selectie dreigt zoek te geraken", toont Anthuenis zich in De Zondag kritisch voor de selectiekeuzes van Martinez.

Toch gelooft Anthuenis in de kansen van de Belgen. “Panama en Tunesië mogen in principe geen probleem zijn als de Rode Duivels ver willen geraken op het toernooi. Engeland is de enige tegenstander van niveau in de poule. Ik verwacht dus voor de twee ploegen geen problemen in de eerste ronde. Dat we pas in de derde wedstrijd tegen Engeland uitkomen, is een voordeel voor Kompany, want tegen Panama en Tunesië moet hij nog niet fit zijn.”

Na de groepsfase vallen de kansen van de nationale ploeg moeilijker in te schatten, zo laat Anthuenis optekenen. “Een achtste finale tegen een ploeg uit poule H – Polen, Senegal, Colombia en Japan – ligt binnen de capaciteiten van de Duivels. Maar voorbij de groepsfase moet je het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Als de vorm van de dag goed zit, kan België echt ver geraken.”

Poll: Had Martinez meer verdedigers moeten selecteren?

TAGS  I  Anthuenis  I  Martinez  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024