Auwch! Club Brugge duwt het mes nóg wat dieper in de paars-witte wonde

Auwch! Club Brugge duwt het mes nóg wat dieper in de paars-witte wonde
Maandag 18 december 2017 - 12:51   I  

Club Brugge maakte zondagnamiddag gehakt van rivaal RSC Anderlecht (5-0). Daags na de ruime overwinning duwt blauw-zwart het mes nog een beetje dieper in de paars-witte wonde.

Op zijn officiële website pakt Club Brugge namelijk uit met enkele fraaie cijfers. "Club zit nu aan 38 zeges op 82 thuismatchen tegen Anderlecht. Het won 6 van zijn 10 laatste thuismatchen tegen Anderlecht, maar nooit werd het zo’n ruime winst. Al 4 keer eindigde de partij op 4-0, 5-0 werd nog nooit gehaald", klinkt het.

Ook de voorsprong op Anderlecht in het klasement wordt nog eens extra benadrukt. "Door de winst heeft Club nu 13 punten voorsprong op Anderlecht, een record sinds de invoering van de Play-offs. Charleroi, de dichtste achtervolger van Club, liet ook punten liggen tegen Genk en volgt op 8 punten van Blauw-Zwart."

En dat is nog niet alles... "Als we enkel naar de terugronde kijken, die nu 4 speeldagen ver is, is Club ook hierin leider met 10 punten, even veel als Gent", klinkt het verder nog.

Vormer en Diaby scoren graag tegen Anderlecht

En dan was er nog Ruud Vormer. Dit seizoen één van de grote mannen bij Club, en dat was tegen Anderlecht niet anders. "Voor Vormer was het opnieuw een topnamiddag. Een assist in de eerste helft en een goal in de tweede, de Nederlandse kapitein was belangrijk tegen Anderlecht."

"En dat begint een traditie te worden, want het is nu al de derde thuiswedstrijd op rij tegen Anderlecht waarin Vormer tot scoren kwam. Hij zit nu aan 4 doelpunten tegen de Brusselaars, slechts 6 spelers doen beter in de geschiedenis van Club. Qua assists spreken de cijfers voor zich: 15 stuks pronken er nu naast zijn naam."

"Ook Abdoulay Diaby staat in die lijst, hij zit eveneens aan 4 goals tegen Anderlecht na zijn 2 treffers op slag van rust. Samen met Emmanuel Dennis is de Malinees nu topschutter van Club."

Baas in eigen huis

De mooiste cijfers bewaart men bij blauw-zwart tot op het einde: "Ook de uitzonderlijke reeksen blijven verder gaan: 71 thuismatchen op rij gescoord in de competitie, 40 thuismatchen op rij ongeslagen in de competitie. Dit seizoen won Club alle 10 zijn thuismatchen in de competitie, sinds de invoering van de Play-Offs deed niemand beter."

Wie houdt de ploeg van Ivan Leko dit seizoen nog van de titel?

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vormer  I   Leko

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024