Bart Verhaeghe keert zijn kar en komt met opvallende uitspraak over VAR

Bart Verhaeghe keert zijn kar en komt met opvallende uitspraak over VAR
Maandag 14 mei 2018 - 14:54   I  

Het seizoen 2017-2018 werd het jaar van de VAR. En de play-offs zeker, want elke speeldag werd die wel bekritiseerd. Uiteindelijk door elke ploeg uit play-off 1 en niet alleen door de ploegen, maar ook door fans en zelfs mensen uit de arbitrage zelf.

Bart Verhaeghe haalde na de verloren wedstrijd dan ook verschroeiend uit naar de arbitrage en de VAR. Die hadden volgens hem grote fouten gemaakt en de willekeur was nefast voor het Belgische voetbal. Daarenboven zag hij zelf even een complot tegen Club Brugge.

Na de titel maakte Verhaeghe duidelijk dat zijn woorden verkeerd werden geïnterpreteerd door de media. Hij wilde gewoon een standpunt duidelijk maken, namelijk dat de profclubs hebben geïnvesteerd in de VAR, maar dat de return erg teleurstellend was. Het systeem staat gewoon nog niet op punt.

"Goede dingen gezien"

Nu was Verhaeghe wel tevreden over de VAR en hij gelooft ook nog steeds dat de videoref kan slagen in het voetbal. “We hebben als Belgische clubs beslist om daarin te investeren omdat we de handschoen willen opnemen om de professionaliteit van onze arbitrage te verbeteren. Ik wou met mijn kritiek iets duidelijk maken. Dat er fouten mogen gebeuren, maar dat men er wel uit leert. Ik hoop dat de arbitrage de pijnpunten nu aanpakt. Tegen Standard hebben we alvast goede arbitrage gezien. Dat vond ik toch", aldus Verhaeghe volgens Het Nieuwsblad.

Poll: Deed de VAR het tegen Standard wel goed?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Verhaeghe  I  VAR

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024