Bart Verhaeghe reageert op onderzoek en is duidelijk over Ivan Leko

Bart Verhaeghe reageert op onderzoek en is duidelijk over Ivan Leko
Woensdag 10 oktober 2018 - 13:08   I  

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws over het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League. Verhaeghe neemt zijn trainer Ivan Leko, opgepakt door de federale politie, in bescherming.

"Wij hebben niets te verbergen, alles is zuiver", aldus Verhaeghe in een eerste reactie bij De Tijd. "Het gerecht stond hier vanochtend in Brugge voor de deur. Met de vraag om mee te werken naar een onderzoek naar twee makelaars, Mogi Bayat en Dejan Veljkovic."

"Natuurlijk werken we mee. Positief en constructief", benadrukt Verhaeghe. "De speurders wilden inzage in contracten en facturatie. Die hebben we gegeven. Daaruit zal blijken dat alles zuiver en in orde is."

(Lees verder onder de foto)

Deals met Bayat én Veljkovic

Bayat was als makelaar onlangs nog betrokken bij de transfers van Anthony Limbombe (van Club Brugge naar Nantes) en Kaveh Rezaei (van Charleroi naar Club Brugge). "Veljkovic was de makelaar van inkomende spelers Ivan Letica, Mats Rits en Ivan Tomecak. Daarvoor was het een hele tijd geleden dat we contact hadden met hem."

"Maar met die transfers was alles tot in de puntjes in orde", benadrukt Verhaeghe. "Netjes en marktconform. De makelaars worden trouwens aangeduid door de spelers, niet door de clubs. Het liefst van al zouden we zonder werken."

Leko

Verhaeghe had het ook over zijn trainer, die door de federale politie werd opgepakt. "Ik stel ook vast dat onze trainer Ivan Leko is meegenomen voor verhoor. Wij nemen hem in bescherming, want we zijn zeker dat hem als trainer van Club Brugge niks te verwijten valt."

Verhaeghe vindt het straf dat er zo intensief bij de clubs zelf gezocht wordt. "De clubs leggen al hun financiële info verplicht neer bij de Licentiecommissie, het gerecht kan daar inzage krijgen in alle contracten. Wij worden meer gecontroleerd dan een bank." Over mogelijke matchfixing valt Verhaeghe uit de lucht. "Daar weet ik niets over", besluit de Club-preses.

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024