Belgische topclub ziet maar liefst 35,2 miljoen binnenstromen deze zomer

Belgische topclub ziet maar liefst 35,2 miljoen binnenstromen deze zomer
Donderdag 09 augustus 2018 - 19:40   I  

Voetbal draait hoe langer hoe meer om geld. De Belgische clubs schieten Europees te kort omdat de budgetten in de andere competities veel hoger liggen. Daarvoor hoef je zelfs niet al te ver naar het buitenland te gaan, want als je ziet wat Ajax kan uitgeven en wat Standard op de bankrekening heeft staan, dan is dat dag en nacht verschil.

AA Gent wrijft zich deze zomer wél flink in de handen. Sportief is het dan wel nog niet echt uit de startblokken geschoten, financieel werd het wel al een succesvolle zomer. Het Nieuwsblad telde eens alle uitgaande transfers op en kwam tot het fenomenale bedrag van 35,2 miljoen euro. Dan zijn doelman Lovren Kalinic en Anderson Esiti daar nog niet eens bijgerekend.

"AA Gent scoort trouwens niet alleen collectief, maar ook individueel op de transferbalans. Met Kalu (naar Bordeaux) en Gigot (naar Spartak Moskou) bezetten de Buffalo's de eerste twee plaatsen van de duurste uitgaande transfers uit de Jupiler Pro League. Sowieso leveren ze meer dan 8 miljoen euro op, maar de transfersommen voor beiden kunnen met bonussen oplopen tot 10 miljoen. Tel daarbij een flink aantal transfers net onder de top van dat lijstje (Simon voor 5 miljoen naar Levante, Saief voor 3,7 miljoen euro definitief naar Anderlecht, Olayinka voor 3,5 miljoen naar Slavia en Mitrovic voor 3 miljoen euro naar Strasbourg) en AA Gent komt boven de 35 miljoen euro uit."

TAGS  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024