Bezus op weg naar Belgische topclub: "Ik wacht op voorstel"

Bezus op weg naar Belgische topclub:
Maandag 03 december 2018 - 10:04   I  

Roman Bezus (28) is tot dusver ongetwijfeld één van de smaakmakers van het seizoen. De Oekraïner acteert al wekenlang op een hoog niveau en is één van de drijvende krachten achter het succes van STVV.

Eén probleem: de aanvallende middenvelder weet nog niet of hij ook volgend seizoen nog op Stayen zal spelen. Het huidige contract van Bezus loopt aan het einde van het seizoen af, al heeft STVV wel nog een optie voor een bijkomend jaar.

"Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Bij STVV of elders", zegt Oekraïner in Het Laatste Nieuws. "Mijn manager tast momenteel de mogelijkheden af. Tot nader order concentreer ik me op STVV", aldus de man die op het verlanglijstje van zowel Anderlecht als Standard staat.

Bezus wacht op een signaal van STVV, dat is wel duidelijk. "Mijn contract bevat een optie. Als ze die lichten, speel ik hier ook komend jaar nog. Ik verwacht echter dat ze mijn contract openbreken met een correct voorstel. Dan blijf ik graag. Want ik hou van deze club, de fans, de coach en mijn maten."

(Lees verder onder de foto)

STVV reageert: "De optie is een zware dobber"

Tom Van den Abbeele, sportief verantwoordelijke bij STVV, neemt zijn tijd. "De optie waarvan sprake is financieel een zware dobber. Het contract van Bezus openbreken met een verbeterd voorstel is een andere mogelijkheid. Maar het is nog te vroeg om daarover standpunten in te nemen."

"We moeten een aantal dingen in overweging nemen, ook het sportieve plaatje, onze plek in de rangschikking en dergelijke meer. 31 december zullen we vermoedelijk meer weten", besluit Van den Abbeele.

Transfer in januari?

Als STVV er niet snel in slaagt om voor duidelijkheid te zorgen en Bezus een nieuw contract voor te schotelen, zal de spelmaker niet aarzelen om andere oorden op te zoeken. Een overstap naar de Belgische top lijkt zo in de maak. Wie weet in januari al.

Poll: Waar speelt Bezus na Nieuwjaar?

TAGS  I  STVV  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024