'Binnenkort zit stadion een uur voor de aftrap al vol voor wedstrijd van FIFA 17'

'Binnenkort zit stadion een uur voor de aftrap al vol voor wedstrijd van FIFA 17'
Woensdag 01 maart 2017 - 09:18   I   door Redactie

Anderlecht gaat een professionele eSporter in dienst nemen. Iemand die dus betaald wordt om FIFA 17 te spelen. In de Eredivisie zien ze het ook al helemaal zitten.

"Na dit proefjaar zie ik dit op middellange termijn explosief groeien", zegt Marc Rondagh van de Eredivisie in Sport/Voetbalmagazine. "Stel je even voor dat je naar een voetbalwedstrijd gaat kijken in een stadion. En dat je een uur voor het begin van de echte wedstrijd al naar de bijhorende eSportsmatch op een groot scherm kunt kijken."

"Voor die extra dosis spanning en entertainment zie ik mensen gerust een uur vroeger naar het stadion afzakken. Ten slotte willen we op langere termijn ook iedereen betrekken die graag FIFA speelt. Dan heb ik het niet over de professionele gamers die de club vertegenwoordigen, maar iedereen daarbuiten."

"Een laagdrempelige eSportscompetitie waaruit dan een landschapskampioen bij de ‘amateurs’ voortkomt. Die kan dan ook weer tegen landskampioenen van andere landen spelen. Misschien wint Nederland dan nog eens van België. (lacht) Volgens mij wordt dit echt heel erg groot."

TAGS  I  FIFA 17

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024