Blunder van FIFA 19: "Hazard is beter dan Neymar en dit is waarom"

Blunder van FIFA 19:
Vrijdag 14 september 2018 - 08:00   I   door Redactie

In het voetbalspel FIFA 19 is Neymar net nog iets beter dan Eden Hazard en Kevin De Bruyne. De Braziliaan heeft een rating van 92 en de Belgen hebben 91. Iets waar topscout Piet de Visser het niet helemaal mee eens is.

De Visser heeft wel wat aanmerkingen bij de lijst van FIFA. “Salah (plaats 30) moet altijd in de top 20 en Mbappé (plaats 42) is ondanks zijn jonge leeftijd zéker top 10: die FIFA 19-ranking is dus niet helemaal zoals het hoort. De top 7 is dan wel gedeeltelijk oké. Zo vind ik De Bruyne inderdaad even goed als Modric, die ik al scoutte toen hij 17 was", aldus De Visser in Het Nieuwsblad.

Dat Hazard een mindere rating heeft dan Neymar begrijpt de Nederlander niet. “Eden is gewoon beter dan Neymar. Dat Eden fysiek sterker is, is duidelijk. Neymar krijgt wel meer trappen, maar dat is omdat Hazard veel beter zijn lichaam gebruikt. Dan is de Braziliaan misschien wel au fond iets sneller, maar Hazard gebruikt zijn snelheid veel efficiënter en directer op doel."

Dribbels

"Maar het grote verschil zit in de dribbels. Neymar is echt geen betere dribbelaar dan Hazard, alleen ogen zijn dribbels veel spectaculairder. Soms zie je superacties en soms moet ik bij dribbels ook een minpuntje zetten. Ik hield Neymar deze week nog in het oog in Brazilië-El Salvador (5-0, nvdr.): fantastische dribbels, maar hij liep zich ook heel wat keren vast, hoor", aldus De Visser.

TAGS  I  Chelsea  I  PSG  I  FIFA 19

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024