Bondsvoorzitter maakt ex-bondscoach Wilmots helemaal met de grond gelijk

Bondsvoorzitter maakt ex-bondscoach Wilmots helemaal met de grond gelijk
Vrijdag 08 juni 2018 - 13:15   I  

Bondscoach Roberto Martinez krijgt momenteel een storm over zich heen vlak voor het Wereldkampioenschap in Rusland. De Spaanse oefenmeester heeft een paar belangrijke knopen doorgehakt in verband met de selectie voor het WK waar ontzettend veel kritiek op is. Ook ex-bondscoach Marc Wilmots kreeg af en toe bakken kritiek over zich heen.

Bondsvoorzitter Gérard Linard vergelijkt de twee coaches met elkaar en komt tot een harde conclusie. “Ik kan alleen vergelijken met Marc Wilmots. Die kwam veel minder op de voetbalbond. En als hij kwam, was het boel”, begint Linard zijn betoog tegenover Het Belang van Limburg.

Wilmots had zelfs kritiek op de prijs van onze tickets. Hij respecteerde het werk van de bondsmensen niet. Philippe Collin (voorganger van Bart Verhaeghe als voorzitter van de Technische Commissie, nvdr. ) zei dat Wilmots steeds meer dacht dat hij God was. Dat vond ik ook.”

En de bondsvoorzitter houdt niet in over Wilmots. “Hij nam posities tegen de bond in, dat is toch niet normaal? Martinez is hier elke dag. Hij neemt deel, discussieert over voetbal. Hij is volgens mij tactisch ook beter geschoold dan Wilmots.”

Poll: Welke coach is beter?

TAGS  I  Wilmots  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024