Borkelmans ging flink de mist in door dit te zeggen tegen Martinez

Borkelmans ging flink de mist in door dit te zeggen tegen Martinez
Maandag 11 juni 2018 - 15:45   I  

Vital Borkelmans was vier jaar lang assistent bij de Rode Duivels. De gewezen speler van Club Brugge en AA Gent stond er aan de zijde van bondscoach Marc Wilmots, die na het EK in Frankrijk de bons kreeg. In aanloop naar het WK in Rusland spreekt Borkelmans nog eens. Over zijn exit bij de nationale ploeg en over Roberto Martinez.

Dat Wilmots na het EK in Frankrijk aan de kant zou geschoven worden, voelde Borkelmans meteen. "Dat was duidelijk", geeft de ex-assistent van de Rode Duivels toe in een gesprek met Algemeen Dagblad.

"Wilmots gaf iedereen in Bordeaux keurig antwoord. En elke dag weer hè. Maar drie minuten na de persconferentie was hij alweer afgemaakt door enkele Belgische journalisten. Voortdurende kritiek krijgt toch vat op je, ook al zeg je vaak van niet. Ook Wilmots had er last van", verduidelijkt Borkelmans.

"Roberto, wat ging er mis bij Everton?"

Eventjes leek het erop dat Borkelmans zou kunnen aanblijven bij de nationale ploeg. Al gaf hij misschien niet meteen de gewenste antwoorden tijdens die babbel... "Ik kreeg nog een gesprek met Martinez. Hij zei: Vital, wat ging er mis tegen Wales? Ik zei: Roberto, wat ging er mis bij Everton? Zijn vorige club waar hij moest vertrekken. Het is voetbal, hè."

"Mijn opvolger Eric Jones gaf mij later nog een mooi compliment. Hij vertelde dat de Rode Duivels heel positief spraken over mijn werk en mijn houding als mens", besluit Borkelmans.

Poll: Had Borkelmans assistent moeten blijven?

TAGS  I  Borkelmans  I  Martinez  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024