Boskamp kan Martinez niet meer volgen: “Het is echt zonde!”

Boskamp kan Martinez niet meer volgen: “Het is echt zonde!”
Zaterdag 14 juli 2018 - 10:00   I  

De Rode Duivels komen vandaag (zaterdag, ndvr.) voor het laatst in actie op het wereldkampioenschap in Rusland. De inzet? De derde plaats en de bijhorende bronzen medaille. Roberto Martinez is niet van plan om veel wissels door te voeren, maar dat begrijpt analist Johan Boskamp niet al te goed.

De Nederlander is van mening dat reservedoelman Simon Mignolet speelminuten verdient. “Martinez heeft alvast gezegd dat Courtois opnieuw mag starten”, steekt Boskamp in Het Belang van Limburg van wal. “Vier jaar geleden won Nederland het brons dankzij een 3-0-zege tegen gastland Brazilië. Toen liet van Gaal nog zijn reservekeeper opdraven om ervoor te zorgen dat alle 23 spelers in actie waren gekomen in het toernooi.”

“Ik vind het zonde voor Mignolet en Casteels, want ik weet uit eigen ervaring dat een toernooi meemaken als reserve geen pretje is”, gaat Boskamp verder. “Ik maakte het in 1978 mee. Slechts in één wedstrijd kwam ik in actie.”

Balen als een stekker

“Dat geeft een totaal ander gevoel. Je bent erbij, maar zit er toch buiten. Je hebt niet die wedstrijdspanning die de anderen wel kennen. Ik kan mij voorstellen dat die twee keepers balen als een stekker.”

Poll: Welke doelman zou jij opstellen tegen Engeland?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Engeland

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024