Boussoufa op zucht van nieuwe club: 'Hij gaat tekenen'

Boussoufa op zucht van nieuwe club: 'Hij gaat tekenen'
Donderdag 13 september 2018 - 17:00   I  

RSC Anderlecht werd de voorbije dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een hereniging met ex-speler Mbark Boussoufa (34). De kans dat de Marokkaanse balvirtuoos opnieuw bij paars-wit aan de slag gaat, is evenwel klein. En dat opent perspectieven voor andere Belgische clubs.

Bij Anderlecht is er niet meteen plaats voor Boussoufa, en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van trainer Hein Vanhaezebrouck. Die stond bij AA Gent ook al niet te springen om met de Marokkaan samen te werken. Mede daardoor werd de laatste passage van Boussoufa in de Arteveldestad geen succes. Bij Anderlecht gaat Boussoufa dan ook wellicht niet aan de slag. Daar lees je meer over in dit stuk.

Welke ploeg geeft Boussoufa in de herfst van zijn carrière dan wel nog een kans? Volgens Het Nieuwsblad is het niet uitgesloten dat we de aanvallende middenvelder straks alsnog terug zien in de Jupiler Pro League.

Stunt

"Misschien ziet een andere Belgische club wel wat in een stunt met het ­terughalen van Boussoufa. De ­Marokkaanse international zit momenteel zonder club en kan dus transfervrij binnengehaald worden. Vorige maand werd hij 34, maar op het voorbije WK speelde Boussoufa alle drie de groepswedstrijden met Marokko, waarin hij toonde nog steeds zijn mannetje te kunnen staan op een voetbalveld", schrijft de krant.

Update 12/9 - 8:29

Boussoufa lijkt dan toch niet terug te keren in de Belgische competitie. Volgens de laatste geruchten is de creatieve middenvelder op weg naar Marokko. Hij zou er aan de slag kunnen gaan bij Wydad Casablanca en de onderhandelingen zijn reeds begonnen. Het zou voor het eerst in zijn carrière zijn dat Boussoufa in de Marokkaanse competitie gaat spelen.

Update 13/9 - 17:00

De transfer van Boussoufa hangt nu écht wel in de lucht. Diverse Afrikaanse media melden dat Boussoufa op een zucht van een overstap naar Wydad Casablanca staat. De onderhandelingen tussen beide partijen schieten goed op en het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer er officieel nieuws is.

Poll: Zou jij Boussoufa graag terugzien in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024