Burgemeester Termont én AA Gent reageren op heisa rond Ghelamco Arena

Burgemeester Termont én AA Gent reageren op heisa rond Ghelamco Arena
Zondag 14 januari 2018 - 08:44   I  

Het boek De illegale Ghelamco Arena van Ignace Vandewalle heeft heel wat negatieve reacties uitgelokt. Het stadsbestuur zou op de kosten van de belastingsbetaler kunnen genieten van de Skybox, waar ze meer champagne en kaviaar drinken dan AA Gent kan scoren.

"Compleet van de put gerukt", reageert Daniël Termont nu in Het Nieuwsblad. Volgens de burgemeester van Gent is alles verlopen volgens de procedure en is er gewoon een overeenkomst dat de loge en de kaarten voor 50 jaar gratis zijn.

“Als ik vanuit mijn functie bij Fluxys die loge gebruik om gasten uit te nodigen, betaalt het gasbedrijf de rekening van het eten en drinken. De loge en de kaarten zijn voor 50 jaar gratis, dat heeft de stad afgedwongen bij de bouw van het stadion. Het idee dat het volledige stadsbestuur zich in die skybox bij elke thuismatch tegoed doet aan champagne en kaviaar is van de pot gerukt.”, aldus Termont.

Stad en club reageerde bovendien officiëel op de heisa. “De realisatie van het stadion verliep volgens de regels. Een goeie vertrouwensrelatie tussen stad en club is trouwens overal in Europa een sleutelvoorwaarde om tot de bouw van een nieuw stadion te komen. Bovendien betaalt AA Gent in dit geval alles terug aan de Stad, die op het eind van de rit eigenaar blijft”

Poll: Denkt u dat de stad nu 'profiteert' van het stadion?

TAGS  I  AA Gent  I   Termont  I   Ghelamco Arena

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024