Carcela: "Ik krijg ze zelf continu op het veld, dus ik zou dat nooit doen"

Carcela:
Vrijdag 10 augustus 2018 - 18:13   I   door Redactie

Mehdi Carcela is zich vrijdag gaan verantwoorden bij de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond. na zijn rode kaart van vorige week tegen Waasland-Beveren. De Marokkaanse aanvaller kreeg daar twee speeldagen schorsing voor. Pierre Locht, de vertegenwoordiger van Carcela, vroeg de vrijspraak.

Het Bondsparket en de disciplinaire commissie van de KBVB baseren zich voor hun vorderingen en vonnissen op een indicatieve tabel, die de verschillende overtredingen opdeelt in categorieën en per categorie een gepaste strafmaat voorstelt. De sancties werden op vraag van de Pro League flink verhoogd en dat is niet naar de zin van alle profclubs.

De bondsprocureur wees de clubs er steeds op dat de indicatieve tabel goedgekeurd is door de KBVB en de Pro League. De bekrachtiging ervan gebeurde door publicatie op Sportleven. Dat is het online platform van de KBVB. “Maar publicatie is niet hetzelfde als goedkeuring”, citeert Het Laatste Nieuws Locht.. “Zo’n tabel moet gestemd worden op een algemene vergadering, zoals dat bij alle verenigingen het geval is. Dat is hier niet gebeurd. Ik vroeg het PV op, maar krijg ze niet. Omdat het Bondsparket zich baseert op een ongeldige indicatieve tabel, is de strafvordering niet ontvankelijk en moet Mehdi Carcela vrijgesproken worden.”

Uitleg Carcela

Ook Carcela was aanwezig op de zitting en verdedigde zich. Hij kreeg rood omdat hij Waasland-Beveren-speler Boljevic langs achter had aangetikt. “Ik wilde hem zeker geen pijn doen. Ik weet wat het is om trappen te incasseren. Ik krijg ze continu op het veld. Daarom zou ik ze nooit zelf uitdelen. Ik wilde hem enkel doen struikelen”, aldus de speler van Standard.

TAGS  I  Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024