Cercle Brugge in handen van Franse topclub

Cercle Brugge in handen van Franse topclub
Woensdag 15 februari 2017 - 21:40   I  

Terwijl OH Leuven in Chinese handen dreigt te vallen, zal Cercle Brugge wellicht ook verkocht worden. Zij komen dan in Franse handen.

AS Monaco, momenteel de leider in Ligue 1, wil meerderheidsaandeelhouder van Cercle Brugge worden. "We hebben een bod gedaan om een meerderheid in de club te verwerven", duidt Monaco in een persbericht. "De Algemene Vergadering van Cercle zal dit bod nu bestuderen en zal voor het einde van de maand een beslissing nemen. "Met de overname hoopt Monaco te kunnen profiteren van de 'Belgische school' om zo talenten op te leiden en te laten rijpen bij Cercle."

"Er is een trend bij alle concurrenten in 1B om extern kapitaal aan te trekken", klinkt het bij Cercle Brugge. "Eind vorig jaar heeft de raad van bestuur aan de Algemene Vergadering van aandeelhouders deze situatie uitvoerig toegelicht en de steun gevraagd en gekregen om op zoek te gaan naar bijkomend extern kapitaal.Het kader dat toen werd voorgesteld was dat, enerzijds Cercle haar eigen cultuur diende te kunnen behouden, en dat anderzijds een betrouwbare en stabiele partner diende te worden gezocht die de ambitie moest tonen om Cercle terug naar 1A te loodsen."

"Met AS Monaco biedt zich nu een partner aan voor een geslaagd huwelijk. Monaco verkeerde nog niet zo lang geleden in dezelfde situatie als Cercle. Door zware investeringen kwamen ze weg van de laatste plaats in 2e klasse en dwongen ze promotie en CL-voetbal af." Met de samenwerking hoopt Cercle Brugge nu zelf promotie naar 1A af te dwingen.

TAGS  I  as monaco  I   cercle brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024