Ceulemans schat kansen Rode Duivels in: "Dat is geen schande"

Ceulemans schat kansen Rode Duivels in:
Zaterdag 07 juli 2018 - 16:42   I  

Jan Ceulemans zag gisteren hoe de Rode Duivels zich wisten te plaatsen voor de halve finale van een WK. Dan is de link naar Mexico '86 natuurlijk heel snel gelegd. Al dacht Ceulemans eigenlijk niet dat het de Belgen zou lukken.

“Eerlijk: ik had op voorhand niet verwacht dat we zouden winnen. We wisten dat Brazilië beter was. En dat is ook zo gebleken, we hebben de wet van de sterkste ondergaan", begint Ceulemans bij HLN. Al is dat volgens Ceulemans geen schande. "Maar dat is geen schande, zeker als je ziet hoe we ons verweerd hebben. Natuurlijk kwam er wat geluk bij kijken – dat mág ook eens. En achterin konden we rekenen op een sterke Courtois, die bij de drie beste keepers van de wereld hoort.”

Nu staan de sterren volgens Ceulemans wél gunstig. Hij ziet de Belgen zelfs wereldkampioen worden. "Hopelijk gaan ze er nu op en over. Deze match zal ze het besef geven dat ze het kunnen. Vier jaar geleden waren ze misschien nog te jong. Nu zijn ze op hun toppunt. Na deze zege zullen de mannen nog 10 cm groeien. Dus ja, we kunnen ook winnen tegen Frankrijk, en wereldkampioen worden.”

Poll: Waren de Brazilianen beter?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Ceulemans

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024