Charleroi verzuipt helemaal in de verlengingen tegen Genk

Charleroi verzuipt helemaal in de verlengingen tegen Genk
Woensdag 14 december 2016 - 22:48   I  

Het heeft verlengingen nodig gehad, maar Genk is door naar de halve finale in de Croky Cup. Charleroi brak helemaal in de verlengingen. Het kreeg nog twee doelpunten om de oren en eindigde uiteindelijk met tien.

De eerste kans was voor Genk. Charleroi-doelman Mandanda moest al meteen knap redden op een kopbal van Karelis. Ook Bailey stuitte op de doelman na een mooie rush. Genk-doelman Bizot moest dan weer nauwelijks in actie komen. Een keer was het opletten toen Tainmont gevaarlijk kwam inglijden, maar hij miste de bal rakelings.

Ook in de tweede helft werd Mandanda serieus op de proef gesteld. Eerst ranselde hij een kopbal van Ndidi uit doel, daarna bracht hij redding bij een schot van Bailey. Een doelpunt kon echter niet uitblijven. Karelis tikte een voorzet van Trossard binnen en zo leek Genk een verdiende zege veilig te stellen. Charleroi pleegde echter een hold-up door nog de gelijkmaker te scoren. Het had er wel een wereldgoal voor nodig. Willems knalde vanop 35 meter het leer in doel.

Zo kwamen er verlengingen aan te pas. Al snel scoorde Karelis. Doelpuntenmaker Willems trapte over een bal, waardoor Genk vrij spel had. Buffel bediende Karelis, die werkte makkelijk af. In de tweede helft van de verlengingen was het helemaal voorbij voor Charleroi. Mata trok als laatste man de doorgebroken Karelis onderuit en mocht meteen gaan douchen. Daarna maakte Karelis zijn hattrick compleet. Alweer Buffel zorgde voor de assist, de Griek kopte staalhard binnen.

Charleroi - RC Genk 1-3

70' Karelis 0-1, 84' Willems 1-1, 95' Karelis 1-2, 117' Karelis 1-3

TAGS  I  RC Genk  I   Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024