Chelsea stuurde Mbappé door, de reden waarom is… pijnlijk

Chelsea stuurde Mbappé door, de reden waarom is… pijnlijk
Donderdag 13 september 2018 - 13:30   I  

Kylian Mbappé is nog steeds maar 19 jaar oud, maar is nu al een vaste waarde op het allerhoogste niveau. Hij pakte al twee Franse titels, werd eerder deze zomer wereldkampioen in Rusland en is goed op weg om één van de beste spelers ooit te worden. Bij Chelsea zal het succes van Mbappé toch wat pijn doen…

In 2012 mocht Mbappé gaan testen bij de Londense topclub. De aanvaller maakte indruk tijdens een oefenpartij, maar bij Chelsea beslisten ze uiteindelijk om Mbappé niet aan te werven. Binnen de club waren heel wat jeugdopleiders het erover eens dat Mbappé een groot talent was, maar zijn gebrek aan werklust brak hem zuur op.

Bij Chelsea vonden ze dat Mbappé zijn verdedigende taken verwaarloosde. De Engelsen stelden aan de moeder van Mbappé voor om haar zoon op een latere fase van zijn ontwikkeling nog eens te laten testen, maar die zag dat niet zitten.

"Luister, mijn zoon komt niet meer terug"

“Luister, mijn zoon komt niet meer terug. Als jullie Kylian willen is het ofwel nu, ofwel binnen vijf jaar. Tegen die tijd zal hij evenwel 50 miljoen euro waard zijn”, vertelde de moeder van Mbappé aan Chelsea. Bij Chelsea vonden ze de arrogante houding van mama Mbappé maar niets.

Ondertussen moet Serge Daniel Boga, toenmalig scout van Chelsea, toegeven dat de moeder van Mbappé het bij het rechte eind had. “Ze had gelijk. En het was niet 50 miljoen euro, maar wel 180 miljoen dat ze (Paris Saint-Germain, nvdr.) voor Mbappé betaalden. Ze kende de kwaliteiten van haar zoon duidelijk toen al”, besluit Boga bij Goal.

TAGS  I  PSG  I  Paris Saint-Germain  I  Chelsea

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024