Clement neemt het op voor 'recidivist' Wesley

Clement neemt het op voor 'recidivist' Wesley
Maandag 06 augustus 2018 - 18:40   I  

Er hangt Wesley Moraes van Club Brugge een zeer zware straf boven het hoofd. Het Bondsparket riep hem op het matje na zijn elleboog op speeldag 2. Bij de bond zien ze Wesley als recidivist, nadat hij eerder ook al Kara en Mitrovic met zijn stevige lichaam liet kennismaken.

Philippe Clement, momenteel trainer bij Racing Genk maar voordien T2 bij Club Brugge, neemt het in Vista! op voor de jonge aanvaller. Hij ziet hoe de verdedigers heel vaak stevige duels uitvechten met de spits, die daar dan op reageert. Bovendien heeft hij het twee jaar lang niet gedaan. 

 

“Je moet ook kijken hoe die gasten aan hem hangen. Het is natuurlijk fout wat hij gedaan heeft. Het is een reactie in een fractie van een seconde. Hij heeft het twee jaar niet gedaan, het is nu niet dat hij het elke week doet”, merkt Clement op.

"Het zit in zijn DNA"

“Wat ik al heb geleerd met de psychologen waar we mee samen werken, is dat je een bepaald karakter hebt. Dat karakter en die reflexen zitten gewoon in je DNA. Je kan gedrag veranderen, maar in extreme stresstoestanden komt je karakter naar boven. Hij is nog maar 21, hopelijk voor hem is het de laatste keer dat het gebeurt.”

Poll: Vind jij Wesley een recidivist?

TAGS  I  RC Genk  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024