Clement onder de indruk: "Ik ben heel blij met zijn prestatie"

Clement onder de indruk:
Donderdag 06 december 2018 - 08:00   I   door Redactie

Racing Genk kwalificeerde zich op het veld van Charleroi voor de kwartfinales van de beker. Daar had Philippe Clement niet eens zijn sterkste elftal voor nodig.

"De vijf jongens die er niet bij waren, hadden allemaal aangegeven dat ze geen 100% waren", benadrukt Clement in Het Laatste Nieuws. Zinho Gano kreeg onder meer zijn kans en hij bezorgde de Charleroi-defensie toch wel wat kopzorgen. "Ik ben heel blij met de prestatie van Zinho", zegt Clement. "Met hem kunnen we een andere speelstijl hanteren als dat nodig is."

"Ik ben heel fier op de prestatie van mijn ploeg", aldus de Genkse coach. "Er werd vooraf gezegd dat we met een B-ploeg zouden spelen, maar de spelers hebben bewezen dat dit niet zo was. Ik wist dat iedereen fysiek klaar zou zijn, maar mentaal kan er wel wat twijfel zijn als je weken niet meer gespeeld hebt. Maar ik heb niet getwijfeld aan de jongens die er in kwamen."

"Ik zie ze elke dag bezig, ik weet wat ze kunnen. Het moeilijkste is telkens weer om de juiste keuzes te maken en om jongens teleur te stellen. We hebben ook naast de spelers die er vandaag in kwamen nog een aantal jongens die ons diensten kunnen bewijzen."

Poll: Wie vind jij de beste spits?

TAGS  I  KRC Genk  I  Charleroi

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024