Clement zet Vanhaezebrouck op zijn plaats: "Heel vaak zo bij Anderlecht"

Clement zet Vanhaezebrouck op zijn plaats:
Zaterdag 15 september 2018 - 08:00   I  

KRC Genk neemt het vanavond op tegen RSC Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck noemde Genk vrijdag "misschien wel de grootste titelkandidaat". Philippe Clement is niet bezig met de uitspraken van zijn collega en vraagt zich zelfs af of die wel altijd de waarheid spreekt.

"Hebben zij ook enkele afwezigen? Vranjes is geschorst maar als je die kan vervangen door een verdediger van acht miljoen, zie ik het probleem niet. Geblesseerden? (Grijnst) Die genezen bij Anderlecht vaak snel op de dag van de match", aldus Clement in Het Belang van Limburg.

Al is Clement niet van plan om zich aan te passen aan Anderlecht. "Het maakt ook niet zo veel uit wie speelt, wij gaan uit van onze eigen kracht. De Genk-trainer hoopt vooral dat er thuis eens kan gewonnen worden van de Brusselaars. "Twintig jaar zonder thuiszege tegen Anderlecht in de reguliere competitie. Dat wil zeggen dat ik zelf nog op het veld moet gestaan hebben bij de laatste zege."

"Onwaarschijnlijke statistiek"

"Het is een onwaarschijnlijke statistiek, als je ziet hoeveel sterke generaties hier sindsdien hebben rondgelopen. Het leeft bij de supporters en hopelijk ook bij mijn spelers. Het is een enorme uitdaging om deze reeks af te breken", besluit Clement.

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024