Clement ziet maar 1 grote titelfavoriet in Play-off 1

Clement ziet maar 1 grote titelfavoriet in Play-off 1
Zaterdag 16 maart 2019 - 07:00   I   door Redactie

Racjng Genk is dan wel leider, toch zijn de Limburgers geen titelfavoriet. Philippe Clement schuift de favorietenrol integraal door naar Club Brugge.

"We starten zeker als eerste aan de play-offs, dat is heel belangrijk. Als we op het einde van de rit met gelijke punten eindigen, zijn wij toch in het voordeel. En, wat voor mij het allerbelangrijkste is, we zijn zeker van Europees voetbal. Wij hebben onze doelstelling voor dit seizoen al bereikt. In mijn ogen hebben wij enkel nog maar te winnen in de play-offs", stelt Clement in Het Laatste Nieuws.

Pozuelo

"Andere clubs waren heel blij met het verhaal Pozuelo. Op STVV na heeft iedereen een groter budget dan Genk én kunnen ze met een volledige kern aan de play-offs beginnen. Zoals de zaken nu liggen is Club voor mij de titelfavoriet, al de andere ploegen zijn outsiders." 

Genk heeft zes punten voorsprong op Club. "Dat zijn er drie bij de start van de play-offs. En ik denk dat als Club moet kiezen tussen die drie punten achterstand of de hele play-offs zonder Vanaken moeten afwerken, die keuze snel gemaakt zou zijn", weet Clement.

Titel

"Het is een teleurstelling dat onze kapitein vertrekt, maar dit is het moment voor andere jongens om op te staan. De gretigheid in mijn groep is groot, ondanks de affaire Pozuelo willen zij vol voor die titel gaan. En dat geldt ook voor de coach."

Poll: Is Club Brugge de grote titelfavoriet?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024