Club Brugge dropt bom in Belgisch voetbal: "Het is illegaal"

Club Brugge dropt bom in Belgisch voetbal:
Vrijdag 07 december 2018 - 16:03   I  

Club Brugge heeft een bom gedropt in de Belgische voetbalwereld. De regerende landskampioen is allesbehalve te spreken over de huidige gang van zaken wat betreft transfers van jeugdspelers.

"Enerzijds verlagen we de leeftijd voor het eerste profcontract naar 15 jaar, om de eigen jeugd zo lang mogelijk te kunnen houden", steekt Roel Vaeyens, sportief coördinator van Club Brugge, van wal in Het Laatste Nieuws. "Maar ondertussen werken andere regels net contraproductief."

Vaeyens doelt op het feit dat Belgische clubs 125.000 euro per opleidingsjaar moeten betalen om talenten bij elkaar weg te plukken. Buitenlandse clubs komen er een pak goedkoper van af en dat is een serieus probleem voor de Belgische formaties.

"We schieten in onze eigen voet"

"We zijn, net als Racing Genk, geen voorstander. We schieten in onze eigen voet", benadrukt Vaeyens. Hij merkt ook fijntjes op dat de regels van de Pro League niet echt kloppen. "Volgens het Vlaams decreet over de niet-betaalde sportbeoefenaar kunnen er geen restricties opgelegd worden voor jongeren die van club willen veranderen."

"Kijk naar Club Brugge: we hebben de voorbije jaren fel geïnvesteerd in de sportieve en extrasportieve ontwikkeling van onze jeugdspelers. Veel van die talenten hebben daar bewust voor gekozen." Sportadvocaat Niels Verborgh gaat nog een stap verder. Hij noemde de regeling over jeugdtransfers eerder al 'illegaal'. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Moeten deze regels opnieuw versoepeld worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Standard

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024