Club Brugge gaat ‘talentenoorlog’ aan met Standard en Anderlecht

Club Brugge gaat ‘talentenoorlog’ aan met Standard en Anderlecht
Woensdag 24 januari 2018 - 08:17   I  

Club Brugge prijkt momenteel autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Het eerste elftal doet het prima, maar dat is – op Brandon Mechele na – zonder spelers uit de eigen kweekvijver.

Toch maakt men bij Club Brugge werk van de eigen jeugd. Op termijn wil blauw-zwart opnieuw meer jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding laten doorstromen naar de eerste ploeg.

Al stuit Club ook op enkele problemen. “Ons netwerk is niet zo dicht als dat van Luik, Brussel of Antwerpen. Daardoor moeten we samenwerken met een Brusselse academie of met City Pirates in Antwerpen. We hebben ook een oogje op Charleroi en Luik. Die ‘talentenoorlog’ vraagt een stevige organisatie”, zegt CEO Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine.

“Het grote doel van de voorzitter is kampioen spelen met eigen jeugd’, zegt technisch directeur Roel Vaeyens. “We gaan op individuele basis aan de slag met onze jongeren. We nemen een foto van de speler op moment x. Vertrekkende van die analyse werken we gedurende enkele weken aan specifieke zaken. Nadien nemen we een nieuwe foto om zijn evolutie te analyseren.”

In het nieuwe trainingscentrum in Westkapelle, dat dit jaar klaar zou moeten zijn, wil Club Brugge een nieuwe stap vooruitzetten. “In dat centrum willen we onze jongeren naast Clasie, Vormer, enzovoort laten leven. Ze eten daar bijvoorbeeld allemaal samen. Ik ben ervan overtuigd dat we daardoor Belgische en zelfs internationale talenten zullen kunnen aantrekken”, besluit Mannaert.

Poll: Kan Club Brugge op termijn Luikse en Brusselse jongeren weghalen voor de neus van de concurrentie?

TAGS  I  Mannaert  I   Vaeyens  I   Club Brugge  I   Standard  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024