Club Brugge kan dankzij nieuwe titel 30 (!) miljoen euro opstrijken

Club Brugge kan dankzij nieuwe titel 30 (!) miljoen euro opstrijken
Maandag 14 mei 2018 - 08:22   I  

Club Brugge kroonde zich zondag tot kampioen van België. Niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak een belangrijke zaak. De titel brengt kwalificatie voor de Champions League met zich mee en uiteraard verdient Club daar heel wat geld aan.

Aan kwalificatie voor het kampioenenbal alleen al hangt immers een bonus van 15 miljoen euro vast. Niet mis. Maar er is nog meer... Voorts wordt het prijzengeld in de Champions League ook nog wat verder opgedreven. Zo zal de UEFA vanaf volgend seizoen clubs die punten pakken in het toernooi nog wat rianter belonen. Een overwinning zal vanaf volgend seizoen 2,7 miljoen euro in plaats van 1,5 miljoen euro opleveren en een gelijkspel zal 900.000 euro in plaats van 500.000 euro opleveren.

Bij Club Brugge lachen ze nu al hun tanden bloot, wetende dat de vetpotten van de Champions League hen staan op te wachten. Zes zeges in de groepsfase van het kampioenenbal staat gelijk aan een bedrag van meer dan 16 miljoen euro. Niet dat Club iedereen naar huis zal spelen in zijn groep, maar één zege zou dus al meteen voor een mooi extraatje bovenop de 15 miljoen kwalificatiepremie zorgen.

Transfers

Toen Club twee jaar geleden kampioen werd, gaf het vertrouwen aan zijn kampioenenploeg. Een verkeerde beslissing, zo bleek achteraf. Deze keer zullen Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert de kampioenenploeg gericht versterken om niet weer met een pijnlijke 0 op 18 achter te blijven in de Champions League. Dat er veel geld te verdienen valt in de poules, zal het Brugse bestuur nog wat extra aanzetten om de nodige versterkingen binnen te halen.

Poll: Gaat Club Brugge het goed doen in de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Mannaert  I  Champions League

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024