Club Brugge kondigt vertrekt van Scholz nu ook officieel aan

Club Brugge kondigt vertrekt van Scholz nu ook officieel aan
Vrijdag 10 augustus 2018 - 10:30   I  

Het had zoveel voeten in de aarde om Alexander Scholz naar Brugge te halen. De Deense verdediger zat op een zijspoor bij Standard en Club Brugge wilde hem er absoluut bij. Club zat toen met een geblesseerde Benoit Poulain en een geblesseerde Saulo Decarli. Zes maanden later is de situatie helemaal anders.

Scholz is ondertussen ook bij Club Brugge verdediger op overschot geworden. Hij mocht dan wel nog meespelen tegen Moeskroen om de blessure van Stefano Denswil op te vangen, maar als iedereen fit is dan is er voor de Deen geen plek. Decarli, Mechele, wellicht zelfs Luan Peres zouden voorrang krijgen. Een oplossing drong zich dan ook op.

Scholz keerde terug naar Denemarken, waar FC Midtjylland hem met open armen ontving. Club Brugge verliest wel een pak geld door de transfer van Scholz. Het betaalde 2 miljoen voor de Deen, terwijl de landskampioen nu maar 1,5 miljoen krijgt voor de verdediger. Dat weet Het Nieuwsblad. Toch een stevige brok minder voor een speler die amper gespeeld heeft bij Club.

Update 10/08 10:30

Club Brugge heeft vandaag het vertrek van Alexander Scholz ook officieel bekendgemaakt. De Deen tekent voor vijf seizoenen. 

"Verdediger Alexander Scholz tekent een contract van vijf seizoenen bij het Deense FC Midtjylland. Scholz (25) kwam in januari 2018 over van Standard en speelde 7 matchen voor Blauw-Zwart. De Deen, die 150 matchen in de Jupiler Pro League speelde, keert nu terug naar zijn thuisland bij de regerende landskampioen Midtjylland. We wensen Alexander veel succes toe!"

Poll: Had jij van in het begin vragen bij zijn transfer?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024