Club Brugge speelt kampioen na tumultueuze topper

Zondag 13 mei 2018 - 19:54   I

Club Brugge is kampioen van de Jupiler Pro League. Na een tumultueuze topper heeft blauw-zwart gelijkgespeeld op het veld van Standard en dat was voldoende. Anderlecht verloor op Gent terwijl RC Genk korte metten maakte met Charleroi.

In de openingsfase kwam Standard sterk uit de startblokken. Na elf minuten kwam het ook al op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Laifis. Naarmate de wedstrijd vorderde schakelde Club Brugge ook een tempo hoger. Dat resulteerde vlak voor rust in een discutabel doelpunt van Jelle Vossen.

Na een tackle van Ruud Vormer pakt de Nederlander de bal ook mee met de hand waarna hij de assist voor Vossen verzorgde. Ook na het bekijken van de beelden bleef scheidsrechter Van Driessche bij zijn beslissing, geldig doelpunt.

In de tweede helft ging het hoge tempo langs beide kanten verder. Vanaken kreeg meteen een goede kans maar schoot voorlangs. Op het einde ging de vlam nog even in de pan omdat Standard de bal niet teruggaf nadat Club de bal buiten had gezet voor de geblesseerde Edmilson.

Maar echt grote kansen kwamen er niet meer aan te pas en de topper eindigde op een gelijkspel. Een punt was genoeg voor Club Brugge om zich tot landskampioen te kronen.

AA Gent-Anderlecht

Bij Gent-Anderlecht viel er heel wat minder te beleven. Buiten de speciale en unieke commentatoren op Play Sports bleef het 0-0 bij de rust. Na rust was het de Nigeriaan Moses Simon die AA Gent een flinke opsteker gaf en de 1-0 maakte voor de thuisploeg. Anderlecht laat zo de kans liggen om over Standard te wippen terwijl Gent een goede zaak doet voor Europees voetbal.

Genk-Charleroi

Genk kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van Samata. Benavente maakte gelijk waarna Trossard nog geen drie minuten later RC Genk weer op voorsprong bracht. Op het uur was het weer Samata die scoorde voor de Limburgers. Tien minuten voor tijd zette Ndongala de 4-1 eindstand op het bord.

Poll: Club Brugge is de terechte kampioen van de JPL?