Club Brugge verdedigt Wesley: "Deze beelden tonen iets anders"

Club Brugge verdedigt Wesley:
Dinsdag 07 augustus 2018 - 15:40   I  

Club Brugge dreigt Wesley zes speeldagen te moeten missen. De Braziliaanse spits gebruikte tegen Moeskroen zijn elleboog tijdens een duel en kreeg een terechte rode kaart onder de neus geduwd. Aangezien het niet de eerste keer is dat Wesley zich hierop laat betrappen ligt de strafmaat een pak hoger.

Toch is Club Brugge niet van plan om zijn spits naar de slachtbank te laten leiden. Club bijt in een pleidooi stevig van zich af en neemt het op voor de aanvaller, die volgens Club Brugge alles deed om zijn verdediger af te houden zonder daarbij de tegenstander te willen kwetsen.

“We betreuren de heisa die is ontstaan en de strafmaat die het bondsparket voorschrijft, want hij had absoluut niet de intentie om de speler te raken of te blesseren. Op onze beelden is te zien hoe Katranis eerst zijn rechterarm in het gezicht van Wesley plaatst, hem vasthoudt met zijn linkerarm om zijn midden en ook zijn been tussen Wesley zijn benen steekt. Hij maakt een achterwaartse beweging om de verdediger af te houden. Bovendien was het meer de handpalm en de onderarm tegen het gezicht van de speler. Deze beelden werpen een ander licht op de zaak.” Dat liet de verdediging van Club Brugge weten volgens HLN.

"Altijd hetzelfde"

Club Brugge benadrukt ook dat Wesley elke keer weer opnieuw zwaar wordt aangepakt. Bovendien wordt de Braziliaan nu in een wel heel erg negatief beeld geplaatst, terwijl hij het voorbije seizoen amper kaarten heeft gekregen.

“Hij is een boom van een kerel met fysieke présence. Dit wordt steevast beantwoord door fysiek spel van verdedigers. Zijn actie is niet goed te praten, maar het is altijd hetzelfde liedje. Als hij zich niet probeert te verweren, wordt hij van de bal gezet. Nu is hij precies een misdadiger. Dit terwijl hij vorig seizoen slechts drie gele kaarten heeft gepakt”

Poll: Heeft Club Brugge gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Moeskroen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024