Club Brugge verkocht revelatie Mechele ei zo na aan deze Belgische club

Club Brugge verkocht revelatie Mechele ei zo na aan deze Belgische club
Dinsdag 15 mei 2018 - 18:48   I  

Het kan raar lopen in de carrière van een voetballer, vraag dat maar aan Brandon Mechele. De verdediger leek onder Michel Preud'homme geen toekomst bij Club Brugge meer te hebben en werd dan maar verhuurd aan STVV. Daar deed Mechele het prima, maar toch twijfelde hij lange tijd of hij zou terugkeren naar het Jan Breydelstadion.

“Ik dacht niet aan een terugkeer, ik zat met mijn gedachten al bij Zulte Waregem", verklapt Mechele in een gesprek met Humo. "Die club had zich een jaar eerder al gemeld, maar toen mocht ik niet weg, en nu kwam ze opnieuw kloppen. Mentaal had ik al afscheid genomen van Club."

Eén man gooide alles door elkaar: Ivan Leko. De Kroaat stapte vorige zomer over naar Club Brugge en geloofde duidelijk in de man die hij zes maanden lang onder zijn hoede had bij Sint-Truiden. “Toen Leko kwam, zette dat alles op zijn kop. Hij wilde mij er graag bij. Ik twijfelde, de concurrentie was tenslotte niet min. Maar hij legde me uit hoe hij wilde spelen en daar had ik een goed gevoel bij. We besloten het een maand aan te kijken. Dat viel mee, en ik bleef.”

Mechele begon als basisspeler aan het seizoen en verdween nooit meer uit de ploeg van LekoRobocop speelde iedere seconde in de reguliere competitie én de play-offs. Van een comeback gesproken, zeg!

Poll: Ben jij verrast door de prestaties van Mechele?

TAGS  I  Mechele  I  Club Brugge  I  Zulte Waregem  I  STVV  I  Leko

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024