Club Brugge wordt gered door strafschopdoelpunt in 98ste minuut

Vrijdag 14 september 2018 - 22:27   I   door Redactie

Club Brugge heeft de volle buit gepakt tegen Lokeren. Dankzij een strafschopdoelpunt van Jelle Vossen in de 98ste minuut won Club met 2-1 van Lokeren. Het werd een zeer moeizame zege voor de leider.

Club Brugge was bij momenten onherkenbaar in de eerste helft. Blauw-zwart leek niet goed wakker te zijn na de interlandbreak en stond al na zeven minuten achter. Jovanovic maakte er tegen alle verwachtingen in 0-1 van.

Lokeren deed het niet onaardig en een sterke Olivier Deschacht stak een zeer bleke Kaveh Rezaei in de achterzak. Jovanovic zou in de eerste helft nog twee keer de paal treffen namens Lokeren. Vlak voor de rust kregen Wesley en Danjuma nog een kans op de gelijkmaker, maar De Wolf redde.

Na de rust scoorde Wesley de gelijkmaker. Na tussenkomst van de VAR besliste ref Christoph Dierick het doelpunt af te keuren voor een overtreding van de Braziliaan op Olivier Deschacht. Uiteindelijk moest Lokeren toch plooien. Benoit Poulain kopte een hoekschop binnen. Openda werd nog onterecht afgevlagd voor buitenspel en trapte wat later nog naast.

Zeven minuten extra tijd moesten voor Club alsnog de redding brengen. Na een overtreding van Skulason op Openda ging de bal in de 96ste minuut nog op de stip. De VAR vroeg Dierick nog om naar het scherm te gaan kijken, maar hij bleef bij zijn besluit. Jelle Vossen zette die om: 2-1.