Club Brugge zet Antwerp opzij en is nog wat steviger leider

Zondag 22 oktober 2017 - 16:20   I

Club Brugge heeft zondagnamiddag negentig minuten lang moeten knokken tegen Royal Antwerp FC, maar uiteindelijk hield het wel de drie punten thuis. Een doelpunt in de eerste helft van Decarli bleek voldoende voor de zege.

De wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp stond bol van de spanning, zowel op als naast het veld. Op het veld werd er vooral veel strijd geleverd. Blauw-zwart was echter de best voetballende ploeg en op slag van rust werd het daarvoor beloond.

In eerste instantie haalde Corryn een laag schot van De Bock van de lijn, maar in de rebound duwde de na een corner blijven hangen Decarli de bal toch tegen de touwen: 1-0 voor Club Brugge.

Club blijft overeind

Na de pauze nam het strijdershart van beide ploegen pas écht de bovenhand. Van oogstrelend voetbal was geen sprake meer, maar de spanning bleef. In de slotfase probeerde Antwerp nog wat te doen, maar het bleef zelfs na goede pogingen van Rodrigues en Oulare 1-0.

Door deze nieuwe driepunter telt leider Club Brugge nu al acht punten meer dan zijn eerste achtervolger Sporting Charleroi.

Poll: Een correct resultaat?