Club-fans woest: 'Typisch dat dit 3 dagen voor duel tegen RSCA gebeurt'

Club-fans woest: 'Typisch dat dit 3 dagen voor duel tegen RSCA gebeurt'
Zondag 17 december 2017 - 10:04   I  

Bij Club Brugge was er de laatste dagen heel wat commotie over het liedje 'Al wie niet springt dat is een jood'. Birger Vandendriessche, de huidige voorzitter van supportersvereniging Blue Army, geeft in een open brief zijn mening.

“Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er iets vreemd was aan deze communicatie. Waarom nu? Deze song wordt namelijk al enkele decennia lang gezongen. Waarom 3 dagen voor de topper Club BruggeAnderlecht? En dus ben ik maar eens beginnen googelen. En jawel hoor, Henri Benkoski (die de polemiek startte, red.) is de vader van Elisha Benkoski. Wie is Elisha Benkoski? Volgens zijn twitter-account een gepassioneerd journalist met interesse voor sport en politiek”, klinkt het.

“Op zijn Facebook staat de meest recente tifo van Mauves Army te blinken als profielcover en hij durft al eens te poseren met Theodorczyk (sic.) en Spajic. Over de afgelasting van Club – Charleroi had Elisha het volgende te zeggen op Twitter: 'La magouille est totale'. Vrij vertaald: 'Het gesjoemel is compleet'. We kunnen dus gerust zeggen dat ze ten huize Benkoski een bepaalde voorkeur hebben.”

“En dus vraag ik me af of het wel toeval is dat dit nieuws net voor de topper Club BruggeAnderlecht gelanceerd werd. En of het alleen maar in het belang van de joodse gemeenschap was. Het is veelzeggend dat het Vlaamstalige FJO nog al ‘afwezig’ was in de reacties van gisteren.”

Poll: Snap jij de polemiek?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024