Club, Gent, RSCA en Antwerp krijgen belangrijk nieuws over gewilde Awoniyi

Club, Gent, RSCA en Antwerp krijgen belangrijk nieuws over gewilde Awoniyi
Donderdag 17 mei 2018 - 16:19   I  

Taiwo Awoniyi maakte dit seizoen het mooie weer bij Moeskroen. De Nigeriaanse aanvaller ontpopte zich zelfs tot één van de revelaties in de Jupiler Pro League, maar het is nog niet duidelijk waar hij volgend seizoen zal spelen.

Onlangs raakte al bekend dat heel wat Belgische ploegen de situatie van 20-jarige Awoniyi in de gaten houden. Club Brugge, RSC Anderlecht, AA Gent en ook Royal Antwerp FC zouden wel wat zien in een samenwerking met Awoniyi. Liverpool staat niet weigerachtig tegenover een nieuwe uitleenbeurt, maar is van plan om nog even de kat uit de boom te kijken.

De Franstalige krant La Capitale weet immers dat de Engelse topclub van plan is om Awoniyi tijdens de voorbereiding op volgend seizoen een kans te geven bij de A-kern. De beloftevolle spits zou mogen meetrainen met de ploeg van Jürgen Klopp en zelfs mee op tournee door de Verenigde Staten mogen.

Nieuwe uitleenbeurt, géén definitieve transfer

Pas na enkele weken zou het Liverpool-bestuur een evaluatie opmaken en beslissen wat het met Awoniyi doet. De kans is klein dat de Nigeriaan volgend seizoen effectief deel zal uitmaken van de A-kern. Wellicht wordt Awoniyi opnieuw verhuurd. Een definitieve aankoop zou Liverpool op dit moment niet zien zitten.

Dat is slecht nieuws voor Club Brugge en Anderlecht, die niet happig zouden zijn om de speler te huren. Beide clubs voelen meer voor een definitieve overgang van Awoniyi. AA Gent en Antwerp zouden wél bereid zijn om Awoniyi een seizoen te huren. Net als Moeskroen overigens, dat de spits graag langer op Le Canonnier wil houden. Die drie clubs beschikken momenteel dan ook over de beste papieren om targetman straks (op huurbasis) binnen te halen.

Poll: Naar welke club zie jij Awoniyi gaan?

TAGS  I  Awoniyi  I  Moeskroen  I  Liverpool  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024