'Coucke broedt samen met Club, Genk, Gent en Standard op revolutionair plan'

'Coucke broedt samen met Club, Genk, Gent en Standard op revolutionair plan'
Dinsdag 06 november 2018 - 16:07   I  

Het is Marc Coucke menens. De Belgische zakenman is niet alleen voorzitter van RSC Anderlecht, maar ook van de Pro League. En Coucke heeft er zijn missie van gemaakt om ten strijde te trekken tegen de hebzuchtige spelersmakelaar die de voetbalwereld teisteren.

Het Nieuwsblad meldt dat Coucke samen met de andere Belgische topclubs - Club Brugge, KRC Genk, AA Gent en Standard - aan een plan werk om spelersmakelaars die profiteren van lucratieve transfers aan banden te leggen. Coucke en co willen voorkomen dat het de clubs zijn die in de toekomst nog commissie aan de makelaars moeten betalen.

De G5 wil dat niet langer de clubs, maar de spelers de makelaars betalen. “Dat is eigenlijk niet meer dan logisch omdat de makelaars in 99 procent van de gevallen voor de spelers en niet voor de clubs werken”, zegt Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge. “Als spelers zelf hun bemiddelaars moeten betalen zullen de commissielonen vanzelf zakken en zal het kaf van het koren in de makelaarswereld gescheiden worden.”

Beperking van aantal spelers per makelaar bij een ploeg

Vandaag de dag kan bijna iedereen die dat wil spelersmakelaar worden. De Pro League richtte daarom een commissie op die zich over het statuut van de spelersmakelaars moest buigen. “Als we dit als België invoeren zal de rest van Europa hopelijk snel volgen”, zegt Mannaert. “We zullen het misschien twee transferperioden moeten uitzweten, maar als dat betekent dat we nadien op een gelijk speelveld kunnen spelen is dat een offer dat we bereid zijn te betalen.”

"Enkele andere maatregelen zoals een beperking van het aantal spelers per makelaar bij een ploeg, het verbod om spelers en trainer van dezelfde makelaar te hebben of het invoeren van een clearing house bij transfers in te voeren, lagen ook op tafel maar vinden vooralsnog geen consensus", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Hoop jij dat dit plan er effectief doorkomt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024