"Coucke ging graag met Bayat in zee, Club Brugge kreeg cadeau van 8 miljoen"

Woensdag 10 oktober 2018 - 10:09   I  

Mogi Bayat staat al jaren bekend als de meest invloedrijke spelersmakelaar van het land, maar nu zit hij in nauwe schoentjes. Bayat werd opgepakt in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu.

Het gerecht vermoedt dat er met de transfers die Bayat en Dejan Veljkovic - een andere spelersmakelaar die erg actief is in België - doen financieel allerlei zaken niet zuiver op de graat zijn. Daarom werden beide heren opgepakt. Je leest er meer over in dit artikel.

Vanhaezebrouck, Preud'homme, Louwagie en Mannaert

Bayat deed de voorbije jaren zaken met heel wat clubs. Zo kwam hij geregeld over de vloer bij Club Brugge, Anderlecht en AA Gent.  "Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck, Standard-coach Michel Preud’homme, Gent-manager Michel Louwagie en Club-manager Vincent Mannaert – allemaal werkten ze vroeg of laat met “Mogi” samen", merkt ook Het Nieuwsblad op.

Bayat wist zich zelfs in de gratie van Marc Coucke te werken. "Zelfs Marc Coucke – een van de clubleiders die het meest kritisch tegenover makelaars staat – ging graag met Bayat in zee toen die met een oplossing voor de “onverkoopbare” Lukasz Teodorczyk op de proppen kwam. Niet alleen werd Anderlecht verlost van een zwaar contract, het kreeg er ook nog eens ruim 3 miljoen euro van Udinese bovenop."

(Lees verder onder de foto)

"Cadeautje van 8 miljoen voor Club Brugge"

En ook bij Club Brugge maakte Bayat zich van de één op de andere dag populair met een slimme zet. "Eerder borg Vincent Mannaert zijn vete met Bayat op toen Club Brugge een cadeautje van ruim 8 miljoen euro voor Obbi Oulare kreeg. De spits vertrok naar Watford, net als Udinese eigendom van de familie Pozzo, waar Bayat nauwe banden mee onderhoudt."

"Spelers verhandelen tussen clubs waar hij een voet tussen de deur heeft, is een handelsmerk van Bayat. Steeds zorgt hij ervoor dat niet alleen de spelers, maar vooral de clubs er beter van worden. Hij houdt de marges voor zichzelf en laat andere delen in de winst. Zo breidt zijn netwerk van bevriende trainers en clubs zich razendsnel uit", besluit de krant.

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024