'Coucke maakt andere Belgische clubs kwaad met nieuwe toptransfer'

'Coucke maakt andere Belgische clubs kwaad met nieuwe toptransfer'
Woensdag 16 mei 2018 - 06:30   I  

Gisteren raakte bekend dat Milic van KV Oostende naar Anderlecht. De clubs hebben het voorlopig nog niet bekendgemaakt, maar alles zou in kan en kruiken zijn. Marc Coucke vindt het dus niet erg om te gaan shoppen aan de kust.

En Coucke wil nog koopjes doen aan de zee, want ook Knowledge Musona zou naar de hoofdstad trekken binnenkort. Dat weet Het Laatste Nieuws. Anderlecht betaalt voor beide spelers ook veel minder dan dat beide spelers eigenlijk waard zijn. Zo vroeg Devroe destijds nog 6 miljoen voor Musona, maar Anderlecht zal véél minder betalen om hem naar het Astridpark te krijgen. De transfers van Coucke zetten volgens de krant dan ook kwaad bloed bij andere eersteklassers.

'Nu Coucke geen verbondenheid meer heeft met KVO zijn transfers tussen RSCA en Oostende niet langer verboden. Wel zullen de onderlinge zaakjes mogelijk kwaad bloed zetten bij andere 1A-clubs, zeker als Anderlecht na Milic en Musona straks ook nog eens de interesse in Aristote Nkaka concretiseert.'

Schulden laten vallen

Coucke deed KVO dan ook een gigantisch plezier, want de ex-voorzitter vroeg de gigantische investering die hij deed niet terug toen hij afscheid nam van KVO en dat zijn ze daar nog niet vergeten. Net daarom kan Anderlecht de spelers van KVO voor veel minder geld losweken.

'Hoeveel Anderlecht straks betaalt aan KV Oostende, is niet duidelijk. Wel is het aannemelijk dat die som eerder gering zal zijn, aangezien Coucke zijn 'weireldploegsje' begin dit jaar voor een vriendenprijs van de hand deed aan KVO-voorzitter Peter Callant. Milic is ongeveer 1,5 à 2 miljoen euro waard, maar het zou verbazen mocht Coucke dit bedrag moeten betalen. Hetzelfde geldt voor Musona, die eveneens op weg lijkt naar Anderlecht. Vorig jaar nog plakte Luc Devroe als sportief directeur van KVO de som van zes miljoen euro op het hoofd van Musona. Dat bedrag is een veelvoud van wat Anderlecht straks vermoedelijk zal betalen voor de smaakmaker van de kustploeg.'

Poll: Vind jij dit eerlijke transfers?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Coucke  I  Milic  I  Musona

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024