'Coucke wil seizoen nietig verklaren zonder kampioen, Club Brugge is razend'

'Coucke wil seizoen nietig verklaren zonder kampioen, Club Brugge is razend'
Maandag 30 maart 2020 - 11:00   I   door Redactie

Het zit er bovenarms op tussen Marc Coucke en een heleboel andere eersteklassers. Bovendien heeft Coucke zich recent niet bepaald populair gemaakt bij Club Brugge...

Het Laatste Nieuws weet dat Coucke zich tijdens de vorige conferenceall van de Pro League liet opmerken. Niet in positieve zin, zo blijkt. "Hij was in grote vorm, toen hij afgelopen woensdag omstreeks halftwaalf inbelde op de conferencecall met de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League", schrijft de krant.

Keihard aangepakt

"Anderlecht wil de play-offs kunnen afwerken, als het moet in juni, of in juli. Met of zonder publiek", begon Coucke zijn pleidooi. "Coucke kreeg meteen de wind van voor. Sommige leden protesteerden, andere lachten hem vierkant uit toen Coucke opperde dat "Anderlecht in play-off 1 nog vijfde zou worden". De wijze waarop de sterke man van Anderlecht werd aangepakt, was volgens 'getuigen' tamelijk hard", kwam HLN te weten.

Daarna maakte Coucke ook autoritair leider Club Brugge razend. "Toen een gepikeerde Coucke wat later tijdens de conferencecall voorstelde om "de competitie nietig te verklaren, zonder kampioen", merkte de rest in de chatgroep hoe Mannaert klaar was om Coucke door de draad te trekken."

(Lees verder onder de foto)

Clubleiders schrikken nog eens

Uiteindelijk nam Coucke gas terug en toonde hij begrip voor de visie van de kleinere clubs. Na de conferencecall belde Coucke zelfs nog enkele clubleiders op om het brandje te blussen.

Alles leek weer in orde, tot Coucke daags nadien bij VTM opnieuw zijn plan uit de doeken deed om in juli play-offs te spelen. Enkele clubleiders verslikten zich in hun koffie. Het is duidelijk dat Coucke op deze manier veel mensen tegen zich in het harnas jaagt.

Poll: Zou jij het begrijpen mocht het huidige seizoen nietig verklaard worden en er géén kampioen is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024