'Coucke zorgt voor grote problemen en kost RSCA wellicht miljoenen'

'Coucke zorgt voor grote problemen en kost RSCA wellicht miljoenen'
Vrijdag 07 december 2018 - 09:40   I  

Marc Coucke lijkt RSC Anderlecht in de problemen te hebben gebracht. Met een niet erg doordachte beslissing heeft de voorzitter van paars-wit tegen de schenen van tal van makelaars geschopt, zo blijkt. Coucke zette na het losbarsten van het voetbalschandaal betalingen aan alle makelaars stop, iets wat niet in goed aarde is gevallen.

Nenad Petrovic, CEO van het gloednieuwe makelaarsverbond Belgian Federation of Football Agents (BFFA), is alvast niet erg te spreken over de opmerkelijke beslissing van Coucke. “Velen van ons kregen die brief waarin hij liet weten dat Anderlecht de betaling van makelaarscommissies even stopzette nu het voetbalschandaal is losgebarsten", begint Petrovic, zelf ex-makelaar, in Het Nieuwsblad.

"Ik vind het logisch voor verdachte makelaars, maar het was onhandig om alle makelaars over dezelfde kam te scheren. Het kan ook een sneeuwbaleffect hebben", waarschuwt Petrovic de Anderlecht-preses ook meteen.

"Wat als Wolverhampton Anderlecht niet meer betaalt?"

"Als Wolverhampton bijvoorbeeld nog transfergeld moet betalen aan Anderlecht voor Dendoncker en het merkt dat de mensen die de deal regelden niet meer correct betaald worden, dan kunnen de Engelsen ook weigeren om te betalen aan Anderlecht. Makelaars en clubs moeten constructief samenwerken.”

Poll: Was dit een goede beslissing van Coucke?

TAGS  I  Anderlecht  I  Wolverhampton

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024