Dé toekomst van de Rode Duivels? "Ik zal meer kansen krijgen"

Dé toekomst van de Rode Duivels?
Maandag 10 september 2018 - 14:16   I  

Momenteel zijn Kevin De Bruyne en Axel Witsel nog steeds de middenvelders die alles in goede banen leiden bij de Rode Duivels. Op middellange termijn moet Youri Tielemans - nog steeds maar 21 jaar oud - de nieuwe patron van onze nationale ploeg worden. Zelf ziet Tielemans dat zeker en vast zitten.

Door de afwezigheid van De Bruyne wordt er nu al meer op Tielemans gerekend. "Dat hoop ik. Ik heb op de wereldbeker goeie prestaties neergezet waardoor ik meer kansen zal krijgen als ik goed speel", vertelt de Monaco-speler in Het Nieuwsblad.

"Dat is de natuurlijke evolutie bij de Rode Duivels. Dat komt vanzelf. Ik moet klaarstaan. Tegen Schotland ging het goed, vond ik. We controleerden de bal en zonder bal zat ik er agressief op. Dat was wat de trainer gevraagd had van de middenvelders, zorgen dat Mousa en ik de tegenaanval afblokken. Ik ben redelijk tevreden dus.”

"Altijd en overal tonen waartoe ik in staat ben"

Tielemans hoopt dan ook in de basis te staan als de Rode Duivels het dinsdagavond opnemen tegen IJsland. “Altijd en overal wil ik tonen waartoe ik in staat ben", besluit de immer ambitieuze ex-speler van Anderlecht.

Poll: Gaat Tielemans de absolute top bereiken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Monaco  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024