Daarom keurde ref Bram Van Driessche het doelpunt van Club Brugge niet af

Daarom keurde ref Bram Van Driessche het doelpunt van Club Brugge niet af
Zondag 13 mei 2018 - 22:00   I  

Dat Club Brugge de verdiende kampioen is staat buiten kijf, maar over het doelpunt van Club Brugge is er wel de nodige commotie ontstaan. De VAR greep nochtans in, maar ook na het bekijken van de beelden keurde scheidsrechter Bram Van Driessche het doelpunt niet af.

Veel fans vroegen zich dan ook waarom Van Driessche het doelpunt niet afkeurde. Op beelden is nu te zien wat hij vertelde aan de spelers van Standard na het doelpunt. Volgens Van Driessche was het contact "onbewust" en bijgevolg ook geen hands.

De Vlieger begrijpt die redenering, maar weet wel dat veel refs de goal wel zouden afkeuren. "De eerste vraag die je je moet stellen is of zijn hand de bal raakte of niet. Dat is in dit geval wel duidelijk. De tweede vraag is of zijn hand een beweging maakt naar de bal en dat is hier niet echt het geval. Uiteindelijk moet je dan beslissen of het contact bewust was of onbewust. Dat is een kwestie van interpretatie, maar veel scheidsrechters had dit wel gefloten", aldus De Vlieger in Sports Late Night.

Poll: Nam Van Driessche de juiste beslissing?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Van Driessche

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024