De Belgische krantenkoppen vóór Frankrijk-België: "En avant. Attaque!"

De Belgische krantenkoppen vóór Frankrijk-België:
Dinsdag 10 juli 2018 - 08:38   I  

Vanavond staat de eerste halve finale op het WK in Rusland op het menu. Onze Rode Duivels nemen het op tegen Frankrijk. Beide landen willen uiteraard heel graag naar de finale. En dat het WK leeft in België, is zonder twijfel het understatement van de dag.

“Maak ons gek”, kopt Het Laatste Nieuws op de voorpagina van zijn krant. “Voor de poort van de voetbalhemel. Enkel Fransen staan WK-finale van Duivels in Luzhniki in de weg”, wordt daar in de sportsectie nog aan toegevoegd.

“En avant. Attaque! Vanavond afspraak met de geschiedenis: Frankrijk-België”, staat er te lezen op de voorpagina van Het Nieuwsblad. Eden Hazard kruipt voor de gelegenheid in de huid van... Napoleon. De WK-krant van Het Nieuwsblad wordt dan weer geopend met een grote Lukaku die de kleine Fransen tot appelmoes lijkt te kloppen.

"Als Kevin het zegt..."

“Als Kevin het zegt: We kunnen dit WK winnen”, citeert Het Belang van Limburg gewezen Genk-speler Kevin De Bruyne op de voorpagina. Gazet van Antwerpen kiest dan weer voor “We pakken ze!”, terwijl La Dernière Heure opteert voor “C’est notre jour de gloire”.

La Capitale maakt aan de hand van striptekeningen het belang van de match tussen Frankrijk en België duidelijk. “Na hun exploot tegen Brazilië zijn de Rode Duivels ambitieuzer dan ooit. Ze dromen van de finale. De grote”, klinkt het nog.

Poll: Gaan de Rode Duivels de finale halen?

TAGS  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024