De Bleeckere haalt uit naar jeugdvoetbal en provinciale voetbal

De Bleeckere haalt uit naar jeugdvoetbal en provinciale voetbal
Donderdag 12 oktober 2017 - 23:18   I  

Naar aanleiding van 'de week van de official' plaatst ambassadeur en ex-ref Frank De Bleeckere de scheidsrechter in het daglicht. Hij roept op om dringend meer respect te tonen voor de scheidsrechters en dat begint in de lagere (jeugd)reeksen.

"In het voetbal is er verbale en soms ook lichamelijke agressie, zeker in het jeugdvoetbal en het provinciale voetbal. Ik was zelf 1 of 2 seizoenen aan het fluiten toen een vader me na een scholierenwedstrijd bij de keel greep omdat ik zijn zoon geel had gegeven", aldus De Bleeckere volgens Sporza.

De Bleeckere vindt dat we dringend moeten ingaan tegen zulk gedrag, want dat kan uiteraard niet door de beugel. Zonder scheidsrechters is het voetbal dan ook ten dode opgeschreven. Dat gedrag is trouwens de oorzaak van al die scheidsrechters die stoppen met hun hobby.

"Er zijn mooiere hobby's dan je elk weekend te laten beledigen. Dat is ook de reden waarom we vaak na enkele maanden scheidsrechters verliezen, omdat ze die toestanden niet elke week zien zitten. Niet alleen in het voetbal. Elke sport komt daar vroeg of laat mee in aanraking."

 

Poll: Is er te weinig respect voor de scheidsrechters?

TAGS  I  De Bleeckere

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024